ces2015De opkomst van E-Health maar ook M-Health is niet meer te stoppen. Dit werd weer duidelijk op CES2015,  's werelds grootste electronicabeurs die in 2016 wederom plaatsvond in Las Vegas van 6 tot 9 januari.

 

 

 

ehealth

E-Health was in 1999 een nieuwe term. Zorg die wordt ondersteund door elektronische processen en communicatie.

Apparaten in plaats van de handen aan het bed. E-Health heeft een gestage groei gekend. Deze zijn onevenredig gering vergeleken bij de opmars van M-Health toepassingen in de gezondheidszorg met gebruik van mobiele telefoons.

Bij de ontwikkeling van applicaties wordt veelal gebruik gemaakt van open sources. Het is daarom belangrijk dat bij het deze ontwikkelingen ruim aandacht wordt besteed aan cyber-veiligheid en regelgeving. 

Oog hebben voor ontwikkelingen in dunbevolkte landen als Australië en Canada staat bij Zorg Advies Amsterdam hoog op de agenda, om te zorgen dat kansen en bestaande mogelijkheden van E-Health als M-Health optimaal worden benut.

Het aanbieden en beoordelen van Apps hoort hier zeker bij.

 

Pleister meet 24/7 hartslag en beweging
 
Ampstrip7 januari 2015– De AmpStrip is een met sensoren gevulde pleister die op de torso van een gebruiker gedragen wordt. De pleister verzamelt 24/7 informatie over hartslag, beweging, ademhaling, slaap en houding. De pleister is waterdicht, dus je kunt er mee zwemmen en zweten, en hij zit volgens de makers comfortabel genoeg om dag en nacht te dragen.
 

 


Kolibree bluetooth-tandenborstel is slimmer dan je tandarts

De slimme tandenborstel Kolibree belooft slimmer te zijn dan je eigen tandarts. De Franse start-up Kolibree presenteerde het gelijknamige product op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, dat communiceert met je smartphone door middel van bluetooth.

           tandenborstel                              De Kolibree analyseert hoe lang je poetst en hoe vaak je dat doet. Ook kan de borstel zien welke tanden en kiezen tijdens het poetsen te weinig aandacht krijgen. De makers van de slimme tandenborstel benadrukken dat het apparaat geen wondermiddel is tegen gaatjes, maar zijn er wel van overtuigd dat de Kolibree ervoor zorgt dat gebruikers meer aandacht besteden aan hun gebit.

Door: Kenneth Stamp 
bron: http://www.computeridee.nl